شیرینی سرای فدک - مسقطی عادلی
0 محصولات نمایش سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

طرز تهیه مسقطی اصیل لاری

 مسقطی اصیل لاری از شیرینی های پرطرفدار و سوغات شهرستان لار می باشد که روز به روز طرفداران زیادی در داخل و خارج از کشور پیدا کرده است.یکی از مهم ترین کارهایی که در سفر به استان فارس باید انجام داد، خرید مسقطی اصیل لاری هست.اما چنانچه مایل به تهیه این حلوای اصیل در منزل نیز هستید میتوانید در ادامه با ما همراه باشید.

تاریخچه

 بعد از این که این شیرینی خوشمزه از کشور عمان به خلیج فارس و شهر لار اومد، تهیه مسقطی اصیل  لاری در لار از خیلی سال پیش انجام و روز به روز به طرفدارهاش اضافه شد. البته به جز شهر لار در خیلی شهر های دیگه مثل سیرجان، بوشهر، بندرعباس و … هم تهیه میشه اما بیشتر شهرت این شیرینی به شهر لار برمیگرده. و ما امروز این مسقطی رو به اسم مسقطی لاری می شناسیم. در ادامه به طرز تهیه مسقطی اصیل لاری اشاره خواهیم کرد.

انواع مسقطی لاری

1-مسقطی زعفرانی

2-مسقطی طعم دار

 

مواد لازم برای تهیه مسقطی چهارمغز

 

  • روغن ۱/۳ پیمانه

  • گلاب ۱ لیوان

  • شکر ۳ پیمانه

  • آب سرد ۶ لیوان

  • نشاسته گل ۱ پیمانه

  • زعفران به میزان لازم

  • آب لیمو ترش ۱ قاشق غذاخوری یا جوهر لیمو

خلال پسته و بادام یا هسته پرک -کازو -بادام هندی -به اندازه کافی

 

مراحل پخت مسقطی اصیل لاری

مرحله اول:

ابتدا مقداری زعفران را با گلاب دم کرده و آماده کنید. سپس در کناری قرار دهید.

 

مرحله دوم:

حالا نشاسته گل را با دو پیمانه آب مخلوط کرده و بهم بزنید تا کاملا حل شود. در صورت نیاز مخلوط نشاسته و آب را از صافی عبور دهید تا هیچ گلوله ای در آن باقی نماند و مخلوط یک دست شود.

 

مرحله سوم:

یک قابلمه ترجیحا مسی یا چدنی روی حرارت ملایم قرار دهید.   آب و شکر را در قابلمه بریزید و صبر کنید تا به جوش بیاید.

 

مرحله چهارم:

در این مرحله از تهیه مسقطی لاری باید  جوهر لیمو را به قابلمه اضافه کنید. مخلوط آب و نشاسته را در قابلمه بریزید و با هم مخلوط کنید. دقت داشته باشید که در تمام مراحل حرارت باید ملایم باشد. بهتر است مواد مسقطی را با قاشق چوبی بهم بزنید.

 

 

مرحله پنجم:

 سپس روغن مایع را در قابلمه بریزید. به طور مداوم مسقطی  را بهم بزنید تا ته نگیرد.

 

مرحله ششم:

مسقطی بعد از دو ساعت سفت تر می شود و پس از سه ساعت شروع به حباب زدن می کند. وقتی غلظت مسقطی به حد مطلوب رسید و حلوا مسقطی  کشدار به دست آمد،حالا زعفران و گلاب  دم کرده و مغزها را اضافه کنید.

 

مرحله آخر:

مسقطی را از روی حرارت برداشته و در قالب یا یک سینی مستطیلی بریزید. آن را به مدت 3 ساعت در دمای محیط قرار دهید و بعد به شکل های لوزی یا مستطیلی شکل برش دهید.

نکات کلیدی تهیه مسقطی لاری

– بهترین مسقطی اصیل لاری شفاف بوده و کشدار است. و این خاصیت تنها با طولانی شدن زمان پخت و به هم زدن های منظم به دست می آید. پس تا حد امکان سعی کنید مسقطی را مدت طولانی تری در مجاورت حرارت قرار دهید.

– در این دستور آشپزی میتوانید به جای روغن از کره استفاده کنید.

مسقطی لاری لقمه ای و به صورت تک نفره در ظروف کوچک هم میتواند سرو شود. بسته به نوع پذیرایی خود آن را در ظرف مورد نظر بریزید و تزیین کنید. برای مثال میتوانید قالب های فلزی به ابعاد و طرح های متناسب را چرب کرده و مسقطی را در آن ها بریزید تا شکل بگیرد. پس از چند ساعت به راحتی از قالب خارج خواهد شد.

– گاهی در تهیه مسقطی لاری به جای جوهر لیمو از آب لیمو هم استفاده می شود.

 

 

0
دیدگاه‌های نوشته

*
*

پشتیبان آنلاین فدک