آموزش تهیه مسقطی زعفرانی

مسقطی زعفرانی دسر خوش طعم با رایحه زعفران است که برای بعد از غذا و عصرانه انتخاب مناسبی است.
مواد لازم برای تهیه مسقطی زعفرانی – دستور پخت اول:

۱- شکر ۶۰۰ گرم.
۲- کره ۲۵۰ گرم.
۳- نشاسته ۳۰۰ گرم.
۴- آبلیمو ۳ قاشق غذاخوری.
۵- گلاب ۱ لیوان.
۶- خلال پسته و زعفران دم کرده.
۷- آب ۸ لیوان.

روش تهیه مسقطی زعفرانی – روش پخت مسقطی زعفرانی – دستور پخت اول:
نشاسته را با آب مخلوط کرده تا نشاسته در آب حل شود سپس از صافی رد می کنیم تا یکدست شود.
قابلمه ای روی حرارت ملایم قرار می دهیم و نشاسته حل شده را درون آن ریخته و شکر و زعفران را نیز اضافه می کنیم و آن را هم زده تا نشاسته غلیظ شود.
مسقطی زعفرانی
پس از آنکه نشاسته خود را گرفت؛ کره و گلاب را اضافه و مخلوط می کنیم. سپس آن را از روی حرارت برداشته و داخل قالبی که از قبل چرب کرده ایم می ریزیم و روی آن پودر پسته می پاشیم. قالب را در یخچال قرار داده تا مسقطی زعفرانی خودش را بگیرد سپس آن را در اشکال دلخواه برش می زنیم.

مواد لازم برای تهیه مسقطی زعفرانی – دستور پخت دوم:
مدت زمان تهیه: ۱ ساعت و ۱۰ دقیقه.
برای تهیه ۸ کاسه مسقطی.

۱- نشاسته گل گندم ۷۵ گرم.
۲- آب ۷۵۰ میلی گرم.
۳- شکر ۲۰۰ گرم.
۴- زعفران ۱ قاشق غذا خوری.
۵- دانه هل.
۶- کره ۵۰ گرم.

روش تهیه مسقطی زعفرانی – دستور پخت دوم:
ابتدا نشاسته را در آب حل کرده و اجازه می دهیم تا ته نشین شود. سپس  روی آن را خالی کرده و تمامی مواد به جز کره را با هم مخلوط می کنیم و روی حرارت قرار می دهیم. مرتب مواد را با همزن دستی به هم می زنیم تا به غلظت مناسب برسد. این مایه باید آن قدر غلیظ شود تا رد همزن روی آن بماند.
در این مرحله کره را اضافه کرده و به هم می زنیم. مسقطی را داخل یک سینی بزرگ ریخته و بعد از خنک شدن برش می زنیم یا داخل قالب های یک  نفره تقسیم کرده و پس از این که خنک شد آنها را داخل ظرف مورد نظر برگردانده و تزئین می کنیم. مسقطی برای خنک شدن احتیاجی به یخچال ندارد و در دمای محیط پس از چند ساعت به خوبی خودش را می گیرد.
روی مسقطی ها را می توانید با خلال بادام، پسته و پودر نارگیل تزیین کنید.

تفاوت این مسقطی با بقیه مسقطی ها در این است که این مسقطی کمی شل تر از بقیه مسقطی ها می باشد. می توان این دسر را به صورت تک نفره نیز سرو کرد.
مواد لازم برای تهیه مسقطی زعفرانی – دستور پخت سوم:
۱- نشاسته سفید ۱ پیمانه.
۲- شکر یک و نیم پیمانه.
۳- آب سرد ۷ پیمانه.
۴- خلال نصف پیمانه.
۵- هل درسته ۱ قاشق سوپ خوری.
۶- زعفران  ۱/۲  قاشق چای خوری.
۷- کره ۵۰ گرم.
۸- گلاب نصف پیمانه.
۹- خلال بادام و پسته مقداری برای تزیین.

روش تهیه مسقطی زعفرانی یا مشکوفی – دستور پخت سوم:
ابتدا نشاسته را با آب سرد مخلوط کرده و روی حرارت قرار داده تا کم کم غلیظ شود. حتما بایستی از آب سرد استفاده شود. وقتی مواد به خوبی جوشیدند؛ گلاب، خلال بادام و هل را اضافه می کنیم.
(برای اینکه خلال بادام نرم باشد و راحت خلال و پوست گرفته شود آنرا نیم ساعت در آب گرم خیس کنید و بعد خلال کنید.)
از هل پودر شده استفاده نمی کنیم چون مسقطی را سیاه می کند بلکه از هل درسته استفاده می کنیم. مواد را خوب هم می زنیم وقتی کناره های ظرف شروع به حباب زدن کرد و کمی غلیظ تر شد کره را اضافه می کنیم و در آخر وقتی از روی حرارت برداشتیم زعفران را اضافه و مخلوط می کنیم و در ظرف مورد نظر ریخته و تزیین می نماییم.
نکته: به جای کره نباید از روغن مایع استفاده کرد.

۵ نظر

  1. با عرض سلام.
    تقدیر باعث دوری من از لار شده.
    لطف کنید طرز تهیه تفتون و بتنور را هم در سایت قرار دهید.
    تشکر و سپاس بابت مطالب قرار داده شده در سایت.

  2. سلام و عرض ادب واحترام. لطفا بفرمائید: برای اینکه مسقطی کشدار شود و مانند مسقطی های لار حالت پاستیل پیدا کند چکار باید بکنیم؟ آیا از ژلاتین استفاده میکنند؟

    • خیر از ژلاتین استفاده نمی شود. میزان کشدار بودن بستگی به مدت پخت دارد. اگر حلوای شما کشدار نیست مدت پخت را بیشتر کنید و در طول مدت پخت مرتب از حلوای در حال پخت نمونه های کوچک برداشته (در حد یک قاشق غذاخوری) و در ظرف کوچک یا سینی پهن کنید تا سریعتر سرد شود و میزان کشدار بودن آن را اندازه بگیرید. اگر کشدار نبود، اجازه دهید تا حلوا مدت بیشتری روی شعله باشد.

  3. سلام و وقت بخیر.
    یک سوال: برای اینکه مسقطی خشک خشک شود مثل قنادی ها، آیا باید آن را مدت طولانی جلوی پنکه قرار دهیم؟ لطفا روشش را توضیح دهید. ممنون.

  4. سلام. من در ایران نیستم. اینجا نشاسته مانند ایران نیست. توی دستورها فقط نشاسته نوشته شده. لطف میکنید بگید چه نوع نشاسته هست؟ ممنون.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *